Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Házilag készíthető különleges gyurmák

2012.02.28. 14:10 - móka81

Címkék: gyurma

A legutóbbi bejegyzésben a só-liszt gyurmáról írtam. Miközben a süthető gyurmáról olvasgattam, találkoztam több, érdekes gyurmarecepttel is. Ezeket szeretném veletek most megosztani. Ezek közül még egyiket sem készítettem el, nincs róluk tapasztalatom, de hamarosan születésnap lesz a családban és gyurmás ajándékot szándékozok készíteni.

Cukorgyurma

A cukorgyurmát szokták emlegetni hamis marcipánnak is. Bármit formázhatsz belőle, és a gyerekek meg is ehetik, nem lesz tőle bajuk (hacsak nem zavar, hogy ilyen csömör édességet majszolnak). Itt a recept:

A legegyszerűbb változat, amihez csak 60 dkg porcukor, 2 evőkanál víz, 4 teáskanál zselatin kell. A zselatint fel kell oldani és felforralni. Ezután egy turmixgépbe tedd bele a porcukrot és lassú fokozaton keverve a zselatint is. Véleményem szerint kézzel is össze lehet gyúrni :) Ha szükséges lehet hozzá önteni még 1-2 kanál vizet, majd magas fokozaton tésztaszerű, csomómentes masszát keverj belőle. Színezheted ételfestékkel. Figyelem! Gyorsan szárad, ezért érdemes fóliába tekerni, vagy pedig kevés víz hozzáadásával újragyúrni.

Kenyér gyurma

Hozzávalók:

  • 6 szelet kenyér - ne legyen friss, héj nélkül
  • akrillfesték
  • hobbi ragasztó

Elkészítéshez a kenyeret le kell reszelni, és fóliára helyezni, majd ezután a ragasztót rátenni. A fólia sarkait felhajtva össze tudod gyúrni. Ezután add hozzá az akrillfestéket, kb. két evőkanálnyit. A festék megakadályozza, hogy repedezzen, morzsálódjon a gyurma száradás után. Rugalmas, jól formázható masszát kapsz. Fóliába tekerve, hűtőben két hétig eláll.

Forrás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr894220059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása