Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Kreatív játékötletek wc papír gurigából

2012.09.18. 15:24 - móka81

Címkék: kreatív fejlesztés gyerekjáték saját kezűleg wcpapír guriga egyensúly fejlesztés

Toronyépítés

Kisgyermekek számára nem egyszerű feladat a wc papír gurigák egymásra helyezése. Versenyezhetünk ki tud magasabb tornyot építeni. Ha van rá időnk és kedvünk, akkor nyugodtan lefesthetjük különböző színűre a gurigákat, így még érdekesebbé tehetjük a játékot.

ötlet1.jpg

 

Formák kirakása

Ezt az ötletet kislányomnak köszönhetem :) Összegyűjtöttem jó sok wc papír gurigát egy zacsiba, kiszórtam elé, és ő kért meg rá, hogy rakjak ki belőle egy szívecskét. Milyen egyszerű ötlet, de eszembe nem jutott volna! Ezután különböző formákat rakosgattunk ki belőlük vagy fél órán át.

kombo1.jpg

Bowling

Akár iskolás gyerekek is játszhatják. Néhány wc papír gurigát felállítunk a bowlinghoz hasonló piramis rendszerbe ( ha tudunk tegyünk a belsejükbe valamilyen ruhadarabot, rongyot, zoknit, hogy egy kicsit nehezebbek legyenek), és kisebb labdákkal próbáljunk minél többet eldönteni.

ötlet5.jpg

 

Egyensúly fejlesztés

Tipegőknek nagy kihívást jelent, hogy egy labdát megtartsanak egy wc papír gurigán. Nagyobb gyerekeknek pedig kitűnő társasjáték lehet! Tegyünk egy labdát egy wc papír gurigára, jelöljünk ki egy célvonalat. Feladat, hogy minél rövidebb idő alatt a célba érjünk, anélkül, hogy a labda leesne a gurigáról. Nehezíthetjük a játékot azzal, ha nagyobb labdát használunk, vagy a távot növeljük.

ötlet6.jpg

Festés

Tegyünk egy akkora műanyag tányérba festéket, amibe a wc papír guriga is belefér. Készíthetünk köröket, szívecskéket, ovális formát, és számos más formát is a gurigából, amivel egy fehér lapra festegethetünk.

kombo2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr324682075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása