Ezt az ötletet a chiliesvanilia.blogspot.com adta, ami igazán jól jött most, mert eddig kelbimbóból csak főzeléket készítettem, ami nem tartozott a család kedvencei közé. A mélyhűtőben csücsült egy csomag kelbimbó már régóta. Nem vagyok annak híve, hogy az ételt kidobjuk, ezért megpróbáltam más módon elkészíteni, hátha beválik.
Örömmel mondhatom, hogy nagy sikert aratott a sült kelbimbó, még válogatós kislányom is evett belőle.
Hozzávalók:
- kelbimbó (amennyit meg tudtok enni)
- tejföl
- fokhagyma
- só
Elkészítés:
A kelbimbót meg kell tisztítani, a torzsát levágni, a külső leveleket leszedni, de ha mélyhűtöttet használunk, akkor ez a rész elmaradhat.
Egy fedeles műanyag tálba tegyük bele a kelbimbót, megsózzuk és öntünk rá egy kis olívaolajat, majd a tegyük rá a fedelét , és jól rázzuk össze.
Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, addig néhány gerezd fokhagymát megpucolunk, és a tejfölbe préselünk, kicsit megsózzuk, majd jól összekeverjük. Az elkészült kelbimbót ebbe mártogathatjuk, vagy rá is locsolhatjuk öntetként.