Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Nyakláncfűzés

2012.09.20. 14:31 - móka81

Címkék: kreatív fejlesztés gyerekjáték finommozgás saját kezűleg

Ilyen esős, hideg időben nincs kedvünk kimozdulni. Ezzel csak az a baj, hogy így a négy fal között, kislányom képes lenne egész nap rajzfilmet nézni, ami számomra elfogadhatatlan. Ilyenkor nehéz találni számára olyan elfoglaltságot, amiért képes lemondani a rajzfilmekről. Ma nem akart festeni, ragasztani, vágni, főzőcskézni, amit általában csinálunk, így új dolgot találtam ki. Fűzzünk nyakláncot! Azon kívül, hogy jó szórakozás, még a szem-kéz koordinációt, finommozgásokat is fejleszti.

Nos, az rendben van, hogy nyakláncot fűzünk, de miből? Gyöngy ugyanis nem volt otthon. Végül eszembe jutott tésztát is fűzhetünk, meg papírt is. Ebből készült el az első nyakláncunk:

nyak2.jpg

Később találtam néhány szívószálat, amit összedaraboltam, így ebből is fűztünk egyet.

nyak1.jpg

Néhány további ötlet nyaklánckészítéshez:

Cukorból fűzött nyaklánc

Gombokból fűzött nyaklánc

Nyaklánc levendulával töltve

Ez a nyaklánc, már nagyobb kézügyességet igényel, és bonyolultabb elkészíteni. Nagyobb gyerekeknek, kamaszoknak, akár felnőtteknek is elkészíthető. Egyszerűen annyira megtetszett az ötlet, hogy muszáj volt megosztanom. Egyszer, ha már nem leszek idő szűkében, biztos megcsinálom én is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr894786093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása