Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Ajándékötletek csecsemőknek (nem csak karácsonyra)

2012.12.11. 15:44 - móka81

Címkék: csecsemő ajándék baba gyerekjáték

Megfelelő ajándékot venni egy gyereknek számomra mindig gondot okoz, mert ugyan írja a játékok dobozán, hogy hány éves kortól használható, ez mégis inkább csak tájékoztató jelleggel bír.  Ha jól választunk játékot akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindig örömöt, izgalmat, érdeklődést olvashatunk le a gyermek arcáról.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék néhány ötletet illetve egy kis útbaigazítást adni, hogy Karácsony alkalmából milyen ajándékot érdemes venni a csecsemőknek.

Először kezdjük azzal, hogy ha játékot szeretnénk ajándékba venni, akkor a kiválasztásánál mit kell figyelembe vennünk.  Erről egy előző bejegyzésben már olvashattatok. Itt most inkább arra térnék ki, hogy tudunk olyan játékot  választani ajándékba, ami nem csak leköti a csecsemőket, de fejleszti is őket.

A baba első életévében az érzékszervek: látás, hallás, tapintás révén ismeri meg a világot. Amennyiben játékot szeretnénk ajándékba venni, ennek megfelelően kell választanunk.

A baba első három hónapjában igazából a legfontosabb az , hogy az anyuka mellette legyen, de az érzékszervei révén már kezd ismerkedni a világgal. Az első hat hónapban ezért érdemes olyan játékot venni ajándékba, amit:                        

  • nézegethet
  • rugdoshat
  • ütögethet
  • könnyű megfogni
  • könnyű megtartani
  • a szájába vehet
  • hangot ad ki
  • színes

 Itt van néhány példa:

Csörgők

 

Kiságyra szerelhető zenélő forgók, színes nézegetni valók

 


Babatornáztatók



Műanyag tükör, amiben nézegetheti magát


Képeskönyvek (textil, műanyag, lemosható)


 

Búgócsiga


 

Kelj fel Jancsi!


 

Hat hónapos kortól egy éves korig intenzívebb a mozgásfejlődésük, forognak, kúsznak, másznak, felülnek, majd fel is állnak. Szinte mindent a szájukba vesznek, a tárgyakat már nem csak megfogják, hanem egyik kézből a másikba is átteszik, és össze is ütögetik őket. Fél éves kortól vehetünk nekik:

Puha építőkockák


 

Labdák, különböző méretben


 

Bábok


 

Tologatós játék


 

Forma felismerős játék


Amennyiben úgy döntünk, hogy mégsem játékot veszünk a babának, akkor:

Mese cd-t, karácsonyi dalos cd-t,  vagy modókás cd-t.

Ruhaneműt - Karácsonyi mintával

Albumot, amibe pl. családtagok képeit tehetjük, hadd nézegesse a fényképeket.

Ha kreatívak vagyunk, készíthetünk saját kezűleg is valamit, vagy köthetünk, horgolhatunk számára sapkát, kesztyűt, zoknit.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr784957751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása