Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Varázsoljunk lufival!

2012.12.11. 07:54 - móka81

Címkék: gyerek lufi kisgyerek gyerekjáték

Ezt a varázslatos ötletet Micimackóban szereplő Tigris adta :) Köszönjük neki!

Mindig nagy fejtörést okoz, hogy valami újdonsággal rukkoljak elő kislányomnak, olyan játékkal, foglalkozással, ami éppen érdekli, nem un rá nagyon hamar. A lufik egy időben nagy kedvencei voltak, de miután mind kilyukadtak, megfeledkeztünk róluk. Aztán jött egy mese, a Micimackó, amiben Tigris egy lufival játszik. Ekkor pattant ki az ötlet a fejemből, mi lenne ha vennénk pár lufit és velük múlatnánk el a délutánt?

Így aztán a délelőtti program séta volt a papírírószer boltba, ahol vettünk 10 db. különböző színű lufit. Az ötlet annyira találó volt, hogy kislányom meg se tudta várni, hogy hazaérjünk, az első lufit már az utcán fel kellett fújni neki.

A délutáni alvást követően pedig varázsoltunk egy kicsit a lufikkal:)

A mesében Tigris nem tudott megszabadulni a lufitól, mert az "hozzáragadt", így mi is vettünk egy pulcsit, a lufit megdörgöltük vele, és láss csodát a lufi hozzánk ragadt!

Majd a hajunkat is megemelte!

lufi1.jpg

Aztán a zacsit is megemelte!

lufi2.jpg

Megpróbálkoztunk azzal is, hogy a falra felragasszuk a lufit, de sajnos nem sikerült. Így csak összekötöttük őket egy csokorba, és indult a futkározás, táncolás a lufikkal.

lufi3.jpg

A lufik csokorba kötözése nagyon jó lehetőség volt, arra, hogy gyakoroljuk a színeket.  Miközben én mondtam a színeket, Anna a megfelelő színű lufit adta a kezembe.

Végül csak kézzel pattogtattuk őket egymásnak. Késő délutántól az esti fürdésig lekötötte kislányomat a lufis játék. Próbáljátok ki ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr484937711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása