A chilli&vanilián olvastam egyszer ezt a receptet. Itthon a kelkáposztát több módon is elkészítjük, de a hagyományos főzeléket nem szeretjük. Gondoltam, adok egy esélyt ennek a változatnak. Nekem és férjemnek nagyon ízlett, de kislányom csak a krumpli részét ette meg. Úgy látszik a kelkáposztával még nem barátkozott meg :)
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- egy kisebb fej kelkáposzta
- só, bors
- vaj
- 2 fej fokhagyma
- 1 liter csirkealaplé
- 2 dl olaj
Az elkészítése roppant egyszerű. A meghámozott burgonyát feldaraboljuk kockákra és feltesszük főni a csirke alaplébe. Amíg fől, addig a kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk egy kanál olajon. Én hagytam, hogy jól összeessen és megpuhuljon. Amikor a krumpli megfőtt, akkor a feléhez hozzáadjuk a vajat és simára keverjük, majd a megmaradt kockákat a püréhez keverjük. Az eredeti receptben azt írja, hogy a fokhagymát elég ha gerezdekre szedjük, nem kell meghámozni, én azért megtisztítottam a gerezdeket és úgy tettem bele a 2 dl olajba, amiben lassú tűzön, kb. 10 perc alatt elkészült.
Tálalásnál először a burgonyát szedjük a tányérra, majd a kelkáposztát a tetejére és a fokhagymával szórjuk meg.
Jó étvágyat!