Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Házilag elkészíthető ujjfesték gyerekeknek

2012.12.07. 13:58 - móka81

A legutóbb elkészített kéz-láblenyomatos alkotásunk után az jutott az eszembe, hogy kellene találni valamilyen házilag elkészíthető festéket, ami biztos nem káros az egészségre, hogy ne mindig temperával fessem be a gyerek lábát. A lenyomat elkészülése után rögtön lemosom a festéket, de azért csak nem vagyok nyugodt, mégiscsak tempera! Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem, találtam egy olcsó, gyorsan elkészíthető receptet. (Forrás)

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre víz
  • ételfesték

A lisztet és a vizet simára keverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket. Én folyékony ételfestéket használtam, de szerintem nyugodtan lehet port is használni, vagy akár otthon található fűszereket is, mint az őrölt pirospaprika, kurkuma, ezekkel is színezhető az ujjfesték.

ujjfesték házilag.jpg

Miután elkészült az ujjfesték, rögtön ki is próbáltuk  :)

Egész délelőtt maszatolt kislányom, nem győztem a papírt cserélni.

ujjfesték1.jpg

ujjfesték2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr794949552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása