Nem tudom hányan használnak otthon teljes kiőrlésű rozslisztet, de én előszeretettel készítek belőle kenyeret. Most azonban nem a kenyérről szeretnék írni, hanem egy nagyon finom egyszerűen elkészíthető süteményről.
Szóval volt egy kevés maradék teljes kiőrlésű rozslisztem itthon, így nagyon megörültem amikor rátaláltam erre a receptre. Egy kicsit módosítva, így készítettem el:
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 20 dkg barnacukor
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg ribizli
- 10 dkg szeder
Elkészítés:
- A kimért lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a tejet, és reszelt citromhéjat is.
- Ezután a lisztet is belekeverjük.
- A fehérjét felverjük, és a lisztes masszához adjuk, hogy lazítson egy kicsit a tésztán.
- Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és a ribizlit rászórjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeverésen 20 percig.
Jó étvágyat!