Az új év első túrós süteménye! Hétvégén végre volt egy kis időm sütni is, egy új túrós receptet próbáltam ki, amihez kelt tésztát kellett csinálni. Nagyon ritkán készítek kelt tésztát, így izgultam jól sikerül-e? Ízre nagyon finom lett, de a tésztából legközelebb fél adag is elég lesz, nekem egy kicsit vastag lett.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 50 dkg túró
- 1 db tojás
- 5 ek. barna cukor
- 1 citrom reszelt héja
- só
- meggy ízlés szerint
Elkészítés:
Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt langyos vízben, kiskanál cukorral elkeverjük, amikor felfutott, akkor hozzáadjuk a liszthez (tegyünk bele egy csipet sót is)
Gyúrjuk össze a tésztát, ha nagyon kemény adjunk hozzá még egy kis vizet, majd hagyjuk kelni fél órát.
A túrókrémhez összekeverjük a tejet, tojást, túrót, cukrot, citromhéjat és a meggyet.
A tésztát nyújtsuk ki, majd egy kerek tortaformába tegyük bele, és a 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig. Ezután tegyük bele a gyümölcsös túrókrémet és süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!