Gyorsan elkészíthető, finom uzsonna az egész családnak.
Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 6 ek. búzadara
- 3 ek. cukor
- 5 db tojás
- kb 1 kg szilva
- csipet só
- fahéj
- kevés olaj
Elkészítés:
- A búzadarát áztassuk be a tejbe néhány órára.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Verjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük a búzadarához.
- Egy tepsit, vagy hőálló üvegtálat kenjünk ki olajjal, öntsük bele a masszát, és tegyük a sütőbe.
- Amikor barnul a teteje, egy kanállal kicsit keverjük össze.
- A szilvát daraboljuk össze, és kevés olajon cukorral és fahéjjal pároljuk meg.
- Tálaláskor a császármorzsa tetejére szedjük a párolt szilvát.
Jó étvágyat!