Gyümölcslevest általában nyáron szoktam készíteni, de most a hűtőben találtam egy zacsi fagyasztott szilvát, amiből eredetileg süteményt akartam csinálni, de már napok óta a gyümölcsleves járt az eszemben, és végül nem tudtam ellenállni, így süti helyett leves készült belőle, amit nem bántam meg. Isteni lett! Nyam-Nyam!
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg szilva
- 2 dl natúr joghurt
- szegfűszeg
- fahéj
- egy citrom héja
- 3 ek. barnacukor
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát apró darabokra vágtam, majd feltettem főni annyi vízzel amennyi ellepte. Hozzáadtam a citrom héját és a szegfűszeget is.
A joghurtot elkevertem a cukorral, a fahéjat pedig a liszttel. Amikor a szilva felforrt egy merőkanál levest ráöntöttem a fahéjas lisztre, és összekevertem a cukros joghurttal. Ezután hozzáadtam a leveshez, és pár percig még főztem.
Melegen fogyasztottuk.
Jó étvágyat!