Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Hogyan tartsuk tisztán a gyermek játékait?

2012.04.23. 20:48 - móka81

Címkék: gyerek gyerekjáték

A gyermek játékainak tisztán tartása -főleg az első hónapokban- nagyon lényeges, hiszen ami a baba keze ügyébe kerül, azt biztosan a szájába is veszi.

A cumi, cumisüveg, rágóka tisztítása forralással a legegyszerűbb. Mielőtt a gyermek szájába adjuk mindig mossuk meg a cumit, és hagyjuk megszáradni. Nem ajánlatos a szülőnek saját szájával megtisztítani, mert így még több baci kerülhet rá.

Műanyag játékok tisztítását nem kell naponta elvégezni, elég hetente 1-2 alkalommal. Bő meleg vízzel, kézmosáshoz használt szappannal vagy mosogatószerrel érdemes megtisztítani őket, és egy kis kefével jól átsikálni. Végül jól le kell öblíteni, és hagyni a levegőn megszáradni a játékokat.

Plüss macik, kutyusok ...., ezek bizony rengeteg port szednek össze, és atkák is megtelepedhetnek bennük, ezért rendszeresen kell őket mosni. Az atkák ellen kitűnő módszer, hogy a plüssjátékot havonta egyszer beletesszük egy műanyag zacsiba, és így néhány órára a mélyhűtőbe.

A rongy babák tisztán tartása a legkönnyebb, mindegyiket moshatjuk 30 fokon, csak ne szárítsuk szárítógéppel, mert elveszítik formájukat.

Fa játékoknál meleg vizet és olyan mosogatószert használjunk tisztításra,  ami nem károsítja a faanyagot és a festéket.

Fürdésnél használt játékok esetén arra kell figyelni, hogy használat után szárítsuk meg őket, mert ellenkező esetben könnyen penészednek, és baci is megtelepedhet bennük. Kaphatók olyan speciális zacskók vagy kosarak, amit a kád fölé helyezhetünk, és ezek lehetővé teszik, hogy a fürdés alatt használt játékokból könnyen kifolyjon a víz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr314468939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása