Egy ismerősömtől kaptam kölcsön a TV Paprika Magazin egyik számát. Találtam benne egy nagyon jó receptet, amit azoknak a kisgyermekes szülőknek ajánlok elsősorban, akiknél a gyermek nem eszi meg a cukkinit. Könnyű elkészíteni, édeskés íze van a kenyérnek, észre se lehet venni, hogy cukkinit tettünk bele.
Hozzávalók (16 szelethez):
- 30 dkg cukor ( én mézet tettem bele, így is tökéletes lett)
- 1 kiskanál fahéj
- 45 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 1 kiskanál sütőpor
- 3/4 kiskanál só
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
- 1 dl almalé
- 5 dkg margarin
- 1 kiskanál vaníliakivonat (ezt kihagytam)
- 2 db cukkini
- 10 dkg dió
- 10 dkg mazsola
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A két cukkinit lereszeljük, és a diót durvára vágjuk. A tojásokat elektromos keverővel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot(mézet), a margarint, a vaníliát és az almalét. Jól összedolgozzuk őket, majd kis adagokban, állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt cukkinit, a diót és a mazsolát. Végül a masszát egy enyhén kiolajozott kenyérsütő formába (én sima tepsit használtam) kanalazzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 80 perc alatt készre sütjük a kenyeret. Miután kivettük a sütőből hagyjuk néhány órát állni mielőtt tálaljuk.
Kiváló reggeli egy kis vajjal, egy bögre tejjel.
Jó étvágyat!