Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Készítsünk egyedi csomagolópapírt karácsonyra!

2012.12.17. 10:06 - móka81

Címkék: gyerek ajándék csomagolás nyomdázás saját kezűleg

csomagolópapír4.jpg

Itt kopogtat az ajtónkon a Karácsony, egyre jobban sürget az idő, hogy mindennel időben elkészüljünk. Annak érdekében, hogy a készülődés élvezetes legyen, és azért egy kis kreativitás, alkotás is legyen benne, ma közösen egyedi csomagoló papírokat készítettünk kislányommal. Emlékeztek még a krumplinyomdára?Nos, mi ma krumplinyomdázással készítettük el a karácsonyi ajándékok "ruháját".

 

Vettem néhány szem krumplit, kettévágtam őket, és a mézeskalács formákat jó mélyen belenyomtam, majd egy szike segítségével körbevágtam, így el is készültek a kis pecsételők.

csomagolópapír1.jpg

 

A papírírószer boltban vettünk fehér csomagolópapírt, amit leterítettünk a padlóra. Erre pecsételtünk.

A krumplinyomdázáshoz piros és zöld temperát használtunk. Először úgy nyomdáztunk, hogy a krumplikat belenyomtuk a festékbe, majd ezután egy kicsit gyakoroltuk az ecset használatát is.

csomagolópapír2.jpg

 

Nagyon jó elfoglaltság volt! Sok-sok egyedi csomagoló papírt elkészítettünk!

Ajánlom nektek is! Közös időtöltés mellett a Karácsonyra is tudtok készülni!

csomagolópapír3.jpg

Ami az elkészítéséhez kell:

  • sima, fehér csomagoló papír
  • néhány szem krumpli
  • sütemény forma
  • szike
  • tempera
  • ecset

 

A becsomagolt ajándékok:

csomagolópapír5.jpg

Kellemes időtöltést!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr824954028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása