A konyhában igyekszünk helyettesíteni a fehér lisztet teljes kiőrlésűvel. Most Graham lisztet vettünk, ami meg kell, hogy mondjam nekem jobban ízlik, mint a sima teljes kiőrlésű búzaliszt. Kicsit félve kezdtem el a palacsinta sütést, mert eddig csak fehér lisztből készítettem, izgultam, hogy egyáltalán sikerül-e? Az interneten több receptet is elolvastam, én végül így készítettem el:
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 30 dkg Graham liszt
- csipet só
- 1,5 dl ásványvíz
- egy evőkanál olaj
A hozzávalókat csak összekeverjük és indulhat a sütés. Ebből az adagból én 15 db. palacsintát készítettem. Házi lekvárral töltve fogyasztottuk. Nagyon laktató volt, nekem bőven elég volt két darab belőle. Kislányom is megbirkózott eggyel :)
Mindenkinek ízlett, még a férjemnek is. Ezentúl így fogjuk készíteni a palacsintát.
Jó étvágyat!