Egyszerű, gyors, könnyű sütemény, kiváló reggelinek és uzsonnának is. Én már másodszor készítettem el, a család nagy kedvence lett. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 50 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 3-4 ek. méz
- 1 db citrom
- 3 db tojás
- 4 db alma
- 8-10 db szilva
- 2-3 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A citromnak lereszeljük a héját, és a levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd citromlével leöntjük és félretesszük.
A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd a vajjal és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és fahéjjal ízesítjük.
Ezután belekeverjük a túrót, a kinyomkodott almát és a zabpelyhet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a "tésztánkat".
Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a zabpelyhes masszát, elsimítjuk.
Végül a tetejére rakjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Felszeletelés előtt várjuk meg. hogy kihűljön.