A karfiol az egyik nagy kedvencünk, ahogy a túró is :) Így ez a recept mindenkinek elnyerte a tetszését. A rakott karfiolt mi általában darált hússal készítjük, így ezt a variációt most készítettem először. Nagyon ízlett a túró és a karfiol kombinációja, de ami a legfontosabb, hogy gyerkőcünk is jó étvággyal ette :)
Íme a recept:
Hozzávalók:
1 fej karfiol ( én egy kevés brokkolit is tettem hozzá)
1 pohár natúr joghurt
25 dkg túró
2 db tojás
só, ételízesítő
Elkészítés:
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forró vízben 5 perc alatt roppanásig főzzük.
2. Leszűrjük, majd egy olajjal enyhén kikent tűzálló tálba szedjük őket.
3. A túrót villával összetörjük, és a karfiolra morzsoljuk, sózni is lehet egy kicsit.
4. A joghurtot a két tojással elkeverjük, ízesítjük, majd a karfiolra locsoljuk.
5. 180-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés:
A joghurt helyett lehet tejfölt használni, és a tetejére sajtot is reszelhetünk.