Sokszor okoz fejtörést mit is készítsek ebédre. A burgonya azonban általában kisegít. Mindig megtalálható az éléskamrában és sokféle elkészítési módja van, így gyakran nyúlok hozzá, ha tanácstalan vagyok az ebéddel kapcsolatban. A hagyományos rakott krumpli helyett most egy vega változatot készítettem el, mert elfogyott a kolbász :)
A hozzávalók pontos mennyiségét sajnos nem tudom megadni, mert én is csak "érzésből" készítettem.
Hozzávalók:
- burgonya
- paradicsom
- paprika
- vöröshagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- tejföl
- paradicsomlé
- só, bors
- sajt
Elkészítés:
Az elkészítése egyszerűbb, mint a hagyományos rakott krumplinak. Itt csak a burgonyát kell megfőzni, a többi hozzávalót nyersen tettem hozzá.
Egy jénai tálat enyhén kiolajozunk, majd a megfőtt burgonyát karikákra vágjuk, és ezzel kirakjuk az első réteget.
Ezután az összedarabolt zöldségeket rászórjuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül tejföllel fedjük. (a tejfölt is sóval, borssal ízesítettem)
A rétegeket folyamatosan rakjuk amíg tele nem lesz a tál.
Legvégül a sajtot ráreszeljük (én mozzarellát használtam), és paradicsomlével leöntjük.
Sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat!