Gyermekember

Ötletek, tanácsok hogyan tegyük boldoggá, kiegyensúlyozottá gyermekünket. Közös játékok, programok, foglalkozások, amivel fejleszthetjük gyermekünket.

Friss topikok

  • móka81: @fogdakezem: Köszönöm szépen! (2012.11.17. 20:46) Okosodjunk ősszel is!
  • PraktikásMaimoni: Kedves blogszerző, meghívót szeretnénk küldeni egy rendezvényre, de nem találtunk az oldalon e-mai... (2012.08.31. 10:41) A "Mi hiányzik?" játék
  • Trimcsek: A nem veszek tudomást a hisztijéröl és tovább állok vált be eddig a legjobban. Igaz,hogy akkor meg... (2012.05.14. 08:53) Hogyan kezeljük a kisgyerek érzelmi kitöréseit?
  • Trimcsek: Szia Ancsi! Az biztos,hogy nagyon nehéz egy ilyen szituációt kezelni és az ember elég sokat pironk... (2012.05.14. 08:48) Enyém!
  • pelorata: Teljesen igaz, az én lányom 2-3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, az ágytisztaság csak fé... (2012.04.21. 19:35) Pápá pelus

Vulkános játék

2013.01.24. 21:31 - móka81

kísérlet5_1.jpgMár régóta tervezgettem, hogy megcsináljuk a saját kis vulkánunkat, már annyi blogban találkoztam vele. Nagyon egyszerű az elkészítése, csak szódabikarbóna meg ecet kell hozzá, esetleg egy kis ételfesték is jól jöhet. A hozzávalókat egy befőttes üvegbe, vagy üvegpohárba kell beletenni és láss csodát, máris indul a vulkánkitörés. Mi két napig játszottunk vulkánosat, nagyon jól szórakoztunk, és ez idő alatt az alap összetevőkön kívül sok mást is belehelyezhetünk az üvegbe és megfigyeltük mi történik. Mi tettünk bele sót, lisztet, vizet, rizst, mosogatószert is. A mosogatószert nagyon ajánlom, sokkal habosabb lesz a vulkán tőle.

 

 kísérlet6.jpg

A színes, vizes változatot készítettük el utoljára. Itt csak kevés hab keletkezett, ezért hogy érdekesebbé tegyük a dolgot a második napon a játékidő vége felé fehér papírcsíkokat mártogattunk a színes vízbe, hogy megfessük őket.

kísérlet2.jpgVíz, szódabikarbóna, ételfesték és ecet

 

kísérlet3.jpgFestjük a papírcsíkokat

kísérlet4a.jpg Az elkészült papírcsíkok

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekember.blog.hu/api/trackback/id/tr455041006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása