Szeretünk új ételeket kipróbálni, Rita konyháján találtam ezt a receptet, amit egyik nap ebédre készítettem el. Rögtön dupla adagot készítettem belőle :) Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Nálunk biztos, hogy többször is az asztalra kerül.
Hozzávalók:
- 200 g kukoricadara
- 4 dl tej
- 4 dl víz
- 20 g vaj
- 60 g méz
- egy citrom reszelt héja
- 250 g túró
- 5 dl joghurt
- 160 g méz
- kapor ízlés szerint
- 30 g kukoricakeményítő
- kevés citromlé
Elkészítés:
A tejet és a vizet felforraljuk a vajjal és a 60 g mézzel együtt, majd a kukoricadarát beleöntjük. Állandó kevergetés mellett jó sűrűre főzzük.
Amikor kész, akkor belekeverjük a túrót, és a citromhéjat, majd beleöntjük a tepsibe.
A joghurtot összekeverjük a kukoricakeményítővel, a citromlével, mézzel és a kaporral, majd a megfőzött kukoricadarára öntjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb 30 percig sütjük. Felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!