A napokban lázasan készülődtem a hétvégére, mert ez a hétvége most különleges. A családban négyen ünneplik a születésnapjukat októberben, és mindannyian ezen a hétvégén :) Mivel szeretek sütiket, tortákat készíteni, ezért most se maradhattak el, de ezekről majd a következő bejegyzésben írok, most a Bailey's házi elkészítéséről írnék pár sort.
Sógornőm születésnapja alkalmából készítettem Bailey's-t. Az interneten több elkészítési módot is lehet találni, én ezt a receptet választottam, mert tavaly karácsonyra is ezt a verziót készítettem el, és mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 6 dl habtejszín
- 1 db sűrített tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag mogyorós cappuccino por
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl rum
Elkészítés:
A habtejszín felét felmelegítjük a cappuccino porral együtt.
Mikor a cappuccino por elolvadt, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot is.
Ezután a maradék habtejszínt és a sűrített tejet is öntsük hozzá. Jól összekeverjük, és már el is készültünk.
Az elkészült Bailey's-t egy magam által festett, dekupázs technikával díszített üvegbe öntöttem.
Hűtőben tároljuk, mert úgy egy hétig is eláll.