Tartozom nektek még egy torta recepttel :)
A hétvégi születésnapi kavalkádra készítettem kettőt is, de a Mennyei csokitorta (eredetileg a Halálos csokitorta) receptjét már leírtam egyszer, így most csak ennek a könnyű almás tortának az elkészítését osztom meg veletek.
A tortaimádó oldalán találtam ezt a receptet, ami nagyon kapóra jött, mert sütés nélkül el lehet készíteni és történetesen itthon rengeteg almánk volt, így bele is vágtam :)
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg megtisztított alma
- 10 dkg cukor (én mézet használtam)
- 2 dl fehérbor
- 2 kiskanál fahéj
- 1 dl víz
- 25g (egy csomag) zselatin
- babapiskóta (20-25 db)
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk és összedaraboljuk, majd feltesszük főni a mézzel és a fehérborral együtt.
Amikor megfőtt, fahéjjal ízesítjük, turmixgéppel pépesítjük, és félretesszük hűlni.
A zselatint elkeverjük a vízzel, és felmelegítjük, hogy elolvadjon, de ne forraljuk.
Amikor az almapép már kihűlt, akkor adjuk hozzá a zselatint, de úgy, hogy előbb 1-2 kanál almapépet keverünk a zselatinhoz, majd ezután öntjük bele a pépbe.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük az almapéppel.
Egy 26 cm-es tortaforma alját kirakjuk babapiskótával (én előtte tejbe mártogattam őket), erre teszünk egy réteg almahabot, majd megint babapiskóta és végül a maradék almahab.
Hűtőbe kell tenni másnapig.
A tetejét fahéjjal megszórhatjuk tálalás előtt.