Igaz, már elmúlt Halloween, és töklámpást erre az ünnepre szokás készíteni, de én, idő hiányában, csak most jutottam oda, hogy írjak egy bejegyzést a mi töklámpásunk elkészüléséről. A tökvicsorit egyszerű konyhai eszközökkel készítettük el, csak egy speciális eszközt használtunk, a szikét és emellett kést, élesebb szélű kanalat, és filctollat a kiválasztott arc felrajzolásához.
Első lépésként a kiválasztott tök alját vágtuk ki (tudom, a legtöbb esetben a tetejét szokták, de mi úgy gondoltuk, így egyszerűbb lesz a gyertyát belehelyezni).
Majd a kezünk, és a kanál segítségével kitisztítottuk a belsejét, amit nem dobtunk ki, hanem felhasználtuk. A tökmagot megpirítottam, a tök húsából pedig krémlevest készítettem. Igyekeztünk minél jobban elvékonyítani a tök falát, mert állítólag, így hosszabb ideig gyönyörködhetünk benne.
Amikor már elég vékony lett, akkor rárajzoltuk a mintát, és késsel kivágtuk. Amikor körbevágjuk a mintát, akkor érdemes a kivágott darabot a tök belsejébe ujjal benyomni, így könnyebben kijön.
Ezután már csak a mécsest kell meggyújtani, és a tökbe helyezni.