A só-liszt gyurma mellett itt egy otthon elkészíthető gyurma recept, ami nagyon hasonlít a boltban kapható gyurmákra. Miért érdemes elkészíteni? Mert jó szórakozás, gyermekeinkkel közös időtöltés, egyszerű elkészíteni, a kisebb gyermekek is segíthetnek, a hozzávalók nagy valószínűséggel megtalálhatók a konyhában :)
Hozzávalók:
- egy bögre liszt
- egy bögre meleg víz
- egy negyed bögre só
- két kiskanál borkő
- egy kiskanál olaj
- ételfesték
Elkészítés:
- a hozzávalókat egy serpenyőbe öntjük és összekeverjük (az ételfestéket kivéve)
- közepes tűzön állandó kevergetés mellett főzzük addig amíg össze nem áll
- vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni
- ha már eléggé kihűlt, akkor gyúrjuk jól össze
- formázzunk belőle egy cipót és vágjuk annyi részre ahány színűt szeretnénk készíteni
- ezután tegyük bele az ételfestéket (a folyékonnyal vigyázzunk!), és jól dolgozzuk össze
Tárolás:
Az elkészült gyurmát érdemes fóliába betekerni és légmentesen záródó dobozban tartani. Megfelelő tárolás mellett a gyurma néhány hétig puha marad.
Jó szórakozást!